Как да премахнем паразитите от човешкото тяло с народни средства

Пишат ни:

народен лек за паразити

Шокиран съм, сестра ми откри паразити в кожата си! Заразно ли е? и какво да правя? Как да бъда сега? Накратко - необходим е вашият съвет - как да извадя тези неща?

Човешкото тяло е доста сложна система, която активно взаимодейства с външния свят. С течение на времето в организма се установяват различни микроорганизми, гъбички и дори паразити. Според статистиката почти една трета от земното население страда от наличието на паразити, без дори да знае, че те присъстват в тялото.

Общият термин "паразити" се отнася до различни живи организми, които имат способността да се заселват в човешкото тяло, да нахлуват във всякакви органи и тъкани, да се хранят с клетки, сокове или усвоена храна.

отравяне на мъж с паразитни токсини

Паразитите могат да се заселят в почти всяка част на тялото и да живеят там дълго време или до края на живота на човека. Някои видове паразити не причиняват отрицателни промени в тялото, докато други, напротив, причиняват заболявания. Активно размножавайки се, паразитите произвеждат токсини, отравят човешкото тяло с продуктите от своята жизнена дейност. Тяхното присъствие значително намалява имунитета към болести, отслабва защитните сили на организма.

някои храни се отърват от паразитите

Паразитите активно абсорбират витамини и микроелементи, необходими на хората, причинявайки недостиг на витамини. Образувайки многобройни колонии, те служат като механични препятствия в жлъчните пътища, черния дроб, ставите. Паразитите увреждат лигавицата на стомаха и червата, причиняват алергични реакции. Многобройните натрупвания на хелминти могат да провокират дегенерацията на клетките в ракови (поради изолирането на клетките).

Паразитните заболявания, придружени от гореописаните симптоми, изискват незабавно лечение. Според медицинската терминология всички патогенни организми, паразитиращи в човешкото тяло, са паразити. Сред тях са бактерии, вируси, гъби, едноклетъчни организми, членестоноги, протозойни инвазии и много други видове.

Симптоми за наличие на паразити в човешкото тяло

коремна болка, причинена от паразити

Откъде знаете, че неканени гости са се появили в тялото ви? Те може да не се проявяват с години или да се маскират като симптоми на други заболявания. Можете да ходите дълго време на лекари, подлагайки се на лечение, но всъщност причината за вашето заболяване ще бъдат паразитите. Например, остриците могат да причинят болка, подобна на остра атака на апендицит, паразитите на описторхозата причиняват симптоми, подобни на атака на панкреатит.

Наличието на хелминти може да се определи с помощта на анализ на изпражненията. Ако обаче паразитът все още не е снесъл яйца по време на изследването, неговото присъствие ще остане незабелязано.

Възможната инфекция може да се определи дори от външния вид на човек, както и от проявата на определени заболявания. Наличието на себорея, акне, грапавост на кожата, поява на различни петна по лицето, папиломи, чупливи нокти, напукани пети - всички тези признаци показват, че вероятно човешкият стомашно-чревен тракт е заразен с ламблии, трихомонади или други протозои. Инфекциите, които причиняват, значително намаляват имунитета.

жена с коремна болка, причинена от паразити

Честите настинки, бронхит, синузит, тонзилит, наличие на полипи, възпаление на синусите са друг признак на паразитна инфекция.

При жените паразитните нашествия водят до болка, болезнено кървене, нередовен менструален цикъл, обща загуба на сила. Може да се образуват миома, фиброма, възпаление на отделителната система.

Мъжете могат да получат простатит и импотентност, аденом. Често се образуват бъбречни камъни и пясък. Нарушения на психичното развитие в третото поколение могат да възникнат от настоящата инфекция.

Симптоми на заразяване с паразити при хоратаНай-типичните симптоми са:

 • запек.Някои хелминти образуват цели плетеници, блокиращи червата. Това води до запек, може да се наложи операция;
 • диария.Веществата, произведени от редица хелминти, провокират обилни воднисти движения на червата;
 • подуване на корема, газове.Често паразитите живеят в горната част на тънките черва, където се образуват газове поради постоянно възпаление. Постоянното подуване на коремните органи сигнализира за наличие на инфекция, тези симптоми ще се появят, докато паразитите живеят в тялото;
 • Болка в мускулите и ставите.Паразитите могат да мигрират в цялото тяло и дори да се заселят в мускулите и ставите. Болката и възпалението могат да бъдат причинени от наранявания на мускулите от глисти, както и от реакцията на имунната система на наличието на паразити.

Как да премахнем паразитите от тялото с хапчета

Всички паразити, които заразяват човешкото тяло, могат да бъдат разделени на 2 групи: вътрешни и външни. Първият включва хелминти, вируси, бактерии, протозои. Към втората въшка, микроскопични акари. Най-често срещаните хелминти са като глисти, тении, кръгли червеи, широки тении, метил и други. В групата на протозоите влизат амеба, ламблия, маларийен плазмодий и други. Използваните лекарства се различават в зависимост от групата на принадлежност.

Лечение на хелминтоза

Хелминти често се срещат в тялото на деца и възрастни. Те са класифицирани в 3 групи:

 • кръгли червеи;
 • плосък (метили);
 • тении.

По правило по-голямата част от антихелминтните лекарства се предлагат под формата на таблетки. Най-добре установени са Празиквантел, Левамизол, Мебендазол, Албендазол.

Левамизолима силен ефект върху кръгли червеи, причинявайки парализа на кръглите мускули. Лекарството започва да действа след няколко часа след поглъщане. След един ден тялото започва да се освобождава от глисти. Предимството на лекарството е способността му да възстановява имунитета, което му позволява да се използва като профилактично средство. Назначен за:

 • аскаридоза;
 • некатарална болест;
 • токсокароза;
 • анколостомиаза;
 • Стронгилоидоза.

Противопоказания за употреба са левкемия, бъбречна, чернодробна недостатъчност, нарушения на кръвообразуването.

Албендазоле ефективен срещу повечето известни хелминти. Причинявайки деструктивни промени в чревната тъкан, нарушения в метаболизма на глюкозата и синтеза на АТФ, води до смърт на червеи. Показва се на:

 • цистицеркоза;
 • аскаридоза;
 • ентеробиоза;
 • ехинококоза;
 • лямблиоза;
 • трихоцефалоза;
 • токсокароза;
 • описторхоза и други видове хелминтоза.

Противопоказанието е индивидуална непоносимост, заболявания на ретината, бременност, кърмене.

Най-често предписваното лекарство е Мебендазол. Използва се за лечение на ентеробиоза, причинена от острици. Действието на това лекарство се основава на нарушение на абсорбцията на глюкоза от червеи, основният източник на хранене. В резултат на това червеите умират, отделят се от тялото в рамките на 2-3 дни. Лекарството е ефективно при смесени хелминтиази. Предписано за лечение:

 • ентеробиоза;
 • анкилостома;
 • тениаза;
 • трихоцефалоза;
 • аскаридоза.

Ако в семейството има пациенти, тези хапчета могат да се използват за профилактика, достатъчно е само 1 хапчеЛекарството се понася добре, включително и от деца. Приемът е противопоказан до 2-годишна възраст, с болест на Crohn и улцерозен колит, бъбречна и чернодробна недостатъчност, бременност и кърмене. По време на лечението е възможно масивно освобождаване на червеи, което може да провокира чревна непроходимост. Приемът с Левамизол е нежелан поради възможността за интоксикация.

Лечение на протозойни болести (заболявания, причинени от протозои).

Най-известните протозои са ламблии, амеби, трихомонади, токсоплазми. За да се отърве от тях, се използва Метронидазол, който има сложен антимикробен и антипаразитен ефект. Използването му е показано, когато е налично:

 • ламблия;
 • трихомонада;
 • амеби

Прилага се през устата, курсът на лечение е 5-10 дни. Ефективността се проверява чрез преминаване на многократни тестове след курса на терапия. Антипаразитните лекарства засягат нервната система, така че употребата на Метронидазол може да причини главоболие, безсъние, депресия, нарушение на слуха, гадене и повръщане.

Как да премахнем паразитите от тялото у дома

лечебни растения ще помогнат да се отървете от паразитите

Преди процедурата за прочистване на организма от наличните паразити, трябва да преминете към правилно хранене, за предпочитане вегетарианско. Трябва да се осигури диета на гладно в продължение на 2 седмици, мазни, тежки ястия, захар и рафинирани храни са напълно изключени от диетата. Предпочитание се дава на пресни плодове и зеленчуци, прясно изцедени сокове. Не забравяйте правилния режим на пиене, като пиете поне 2 литра чиста питейна вода всеки ден.

Хранене с кисели храни: сокове, мариновани зеленчуци и плодове допринасят за създаването на кисела среда в организма, която паразитите не могат да понасят. Именно киселата среда ще укрепи имунната система и ще попречи на неканените гости да се настанят.

Клизми

чесновата клизма помага в борбата с червеите в червата

Лечението с клизми ви позволява ефективно да се борите с червеите в червата. Факт е, че хелминти образуват колонии, които наподобяват заплитания на външен вид. Намирайки се в червата, те са трудни за лечение с таблетки, отвари или тинктури. В този случай използването на клизма ще помогне.

Най-ефективна е клизмата от паразит от чесън. За да направите това, около 10 малки зъба се замесват в чаша топла вода и след това се въвеждат вътре. При значителен брой паразити се вземат 5-6 скилидки чесън на 2 литра вода, върхът се вкарва дълбоко, за да се напои цялото черво.

Приложете също клизма със сода за паразити. Ефективна е инфузия на вратига (1 супена лъжица на 0, 5 литра). Бульонът се вари 15 минути, след това се охлажда и инжектира.

Как да изгоним паразитите от тялото с народни средства

коремна болка при мъжа е повод да се замислим за наличието на паразити в организма

Използването на коняк-рицинова смес е доста популярно. Смесва се в съотношение 50/50 грама, пие се сутрин на гладно. Сместа действа много добре на аскаридите, тъй катоте са доста големи.

При алкохолно интоксикирани червеи издънките отслабват и те се изхвърлят от тялото с помощта на рициново масло. Сместа се пие 2-3 дни, продължителността зависи от броя на освободените хелминти.

Троичетка

Смесете пелин на прах, прах от вратига и карамфил в съотношение 30: 100: 50 гр.

Пийте посочения прах половин час преди хранене, 1-ви ден само сутрин, втори следобед и вечер, 3-ти ден-3 пъти на ден преди хранене.

Troichetka се доказа много добре, показа своята ефективност срещу всякакви хелминти и гъбички.

Тиквени семки

тиквени семки изхвърлят паразитите от тялото

Програмата включва ядене на 10 сурови тиквени семки дневно в продължение на 10 дни подред. Повторете поне 3 пъти с почивка от 2 седмици.

Можете също да използвате семена, предварително смлени в блендер. За целта яжте чаена лъжичка смлени семена на гладно и го пийте с мляко.

Червеите излизат заедно със стола.